Höstprogram 2021

 21 september: Katarina von Bredow

Välkomna till en kväll med Katarina von Bredow, en av Sveriges mest produktiva och lästa författare av ungdomsböcker. Platsen är Sigfridssalen i IOGT-NTO-huset, på Vattentorget 1 i Växjö. Entré 50 kronor, betalas med Swish eller kontanter vid dörren. Kvällen arrangeras med stöd från Region Kronoberg och Växjö kommun.

Medverkar gör även:

Edgar Weibull, författare

Rolf Holmberg, författare

Erica Engdahl, poet

Mailis Stensman, författare


28 oktober: Ester Roxberg

Välkomna till en kväll med Ester Roxberg, författare till den filmatiserade boken Min pappa Ann-Christine. Platsen är Galaxen, en trappa ner på Växjö stadsbibliotek. Entré 50 kronor, betalas med Swish eller kontanter vid dörren. Kvällen arrangeras med stöd från Region Kronoberg och Växjö kommun.

Medverkar gör även:

Anders Ekberg, författare

Uffe Enoksson, författare

Eva Fodor Velander, författare, förläggare m.m.

Kerstin Gynnerstedt, författare


15 november: KG Malm


Välkomna till en kväll med KG Malm, författare och muntlig berättare. Platsen är Handpappersbruket i Lessebo. Entré 50 kronor, betalas med Swish eller kontanter vid dörren. Kvällen arrangeras med stöd från Region Kronoberg och i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Medverkar gör även:

Tina K Persson, poet och författare

Stefan Nilsson, författare

Birgitta Thulin, författare

Christina Gutiérrez-Malmbom, författare

Ord i Kronoberg är en förening, bildad 2018, för författare, poeter, översättare och andra litterärt verksamma i länet. Hösten 2021 och våren 2022 arrangerar vi Ord i Kronoberg – Författarscen med stöd av Region Kronoberg med flera. Vid sex tillfällen dyker vi upp på olika platser i länet.