Vårprogram 2022

18 januari: Olivia Bergdahl

Välkomna till en kväll med den ständigt turnerande scenpoeten Olivia Bergdahl. Platsen är Det fria ordets hus i Växjö konsthall. Entré 50 kronor, betalas med Swish eller kontanter vid dörren. Kvällen arrangeras med stöd från Region Kronoberg och i samarbete med Det fria ordets hus.

Medverkar gör även:

Sven Velander, författare och musiker

Mija Åhlander, författare

BrittMarie Konradsson, författare

Marie Nilsson, poet

Max 24 personer i lokalen – först till kvarn. Avstånd mellan publikplatser.
Känner man sig sjuk stannar man hemma.

16 mars: Bengt af Klintberg

Välkomna till en kväll med Bengt af Klintberg: författare, folklivsforskare, radioprogramledare – med mera. Platsen är Folkets hus i Alvesta. Entré 50 kronor, betalas med Swish eller kontanter vid dörren. Kvällen arrangeras med stöd från Region Kronoberg och i samarbete med Alvesta kommun.

Medverkar gör även:

Maria Estling Vannestål, författare

Solveig Olsson-Hultgren, författare

Erik Hall, poet


12 maj: Per Gustavsson

Välkomna till en kväll med Per Gustavsson: författare och berättare. Platsen är Galaxen, en trappa ner på Växjö stadsbibliotek. Entré 50 kronor, betalas med Swish eller kontanter vid dörren. Kvällen arrangeras med stöd från Region Kronoberg och i samarbete med Växjö stadsbibliotek. Observera tiden: 18–20.

Medverkar gör även:

Ulrika Ringeborn, poet och författare

Pelle Olsson, författare och muntlig berättare

Marianne Wallin, författare

Eva Fodor Velander, författare, småförläggare m.m.

Per Gustavsson ersätter Henry Bronett, som tyvärr fick lämna återbud.

Ord i Kronoberg är en förening, bildad 2018, för författare, poeter, översättare och andra litterärt verksamma i länet. Hösten 2021 och våren 2022 arrangerar vi Ord i Kronoberg – Författarscen med stöd av Region Kronoberg med flera. Vid sex tillfällen dyker vi upp på olika platser i länet.